TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

LO kan tänka sig att avskaffa eller korta ned den tvåveckorsperiod som arbetsgivarna i dag betalar vid sjukskrivning. Det kan ske i utbyte mot en storsatsning på rehabilitering och omställning.

Det skriver LOs vice ordförande Ulla Lindqvist på SvDs debattsida.


Det finns stora systemfel sjukförsäkringen. Dit hör bland annat de orimliga och rättsosäkra tidsgränserna, den stelbenta arbetsförmågeprövningen redan efter sex månader, bristen på individuellt anpassade rehabiliteringsinsatser samt västvärldens hårdaste regler för sjukersättning (tidigare förtidspension). LO kräver nu omfattande förändringar i systemet för sjukförsäkringen.

- Sverige har helt enkelt inte råd att inte ta till vara på alla människors kapacitet. Sjukförsäkringen måste göras om för att bejaka alla individers arbetsförmåga. Dagens regelverk sorterar bort människor, trots att de inget hellre vill än att arbeta säger Ulla Lindqvist, vice ordförande i LO.

Läs artikeln i sin helhet här.


Text: Tobias Gerdås


Kommentar: Västvärldens hårdaste regler för sjukersättning, brist på individuellt anpassade rehabiliteringsinsatser. Det är klarspråk. Så är det.

Tord Oscarsson


2011-04-01, 13:29  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM