TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

v

Jag har länge irriterats av en regeringspolitik som innebär centralisering och utarmning.


Stefan skriver: Som socialdemokrat så står jag upp för människors lika värde. Det innebär för mig att vi ska ha ett samhälle som bygger på alla människors möjlighet att utveckla sin frihet. Det kräver ett samhälle som är både solidariskt och rättvist. När jag tittar ut över Sverige idag så ser jag att vi verkligen behöver en stark socialdemokrati. Det är vi som har de nya lösningarna på framtiden problem.

Idag är det alltför många människor som går arbetslösa. Det innebär att många människors förmåga inte tas tillvara. Därför kommer jag som partiordförande att lägga stor vikt vid en politik för att skapa fler jobb i Sverige. Jag hoppas och tror att mina erfarenheter från näringslivet kan bidra i det arbetet.

Jag vet att det nu runt om i landet finns en stor lust att samlas, att gå vidare, utveckla våra idéer om samhället och att vinna valet 2014. Det kräver hårt arbete, det finns inga enkla lösningar - men vi kommer att klara det.


För att ta tag i utmaningen att skapa ett starkt politiskt alternativ för fler jobb i Sverige så behöver vi ett starkt lag. Och det laget är ni. För vi tillsammans, partiets alla medlemmar - det är vi som bildar laget. Vi behöver också bli fler än de 100 000 medlemmar vi är idag. Vi ska bli fler medlemmar med olika bakgrunder. Jag ser fram emot att få träffa er ute på alla aktiviteter som vi ska ha runt om i landet! 


Jag har idag läst i flera tidningar uppskattande ord om Stefan. Det är fantastiskt bra att han dessutom engagerats i att bygga den Nordiska Modellen för framtiden.


För första gången någonsin kommer nu samtliga nordiska länder att gemensamt låta den fria och oberoende forskningen grundligt analysera, stresstesta och genomföra konsekvensanalyser.


Forskningen ger oss värdefulla kunskaper om hur medborgarna ser på samhällsutvecklingen med de yttre och inre förändringarna och vilka drömmar medborgarna idag har om sina barns framtid.


En central fråga är hur den politiska kraften kan förnya verktygen så att de nya behov som uppstår kan hanteras samtidigt som äldre beprövade verktyg utvecklas. Resultatet redovisas vid SAMAK:s kongress 2014. 


Jämlika samhällen som vilar på generella välfärdssatsningar har visat sig vara en stabil grund för ekonomisk tillväxt genom de möjligheter till utbildning och utveckling som skapas för alla. Under ett antal socialdemokratiska regeringar och i samverkan med fackliga organisationer har Norden gått sin egen väg. Vår förhoppning är att projektet kommer att visa på arbetarrörelsens alternativa utvecklingsvägar. Inte bara välfärdshistorien och nutiden är vår, utan också framtiden.Alla dessa står bakom det nordiska uppropet:

Stefan Löfven, partiledare Socialdemokraterna i Sverige

Wanja Lundby-Wedin, ordförande LO Sverige

Helle Thorning-Schmidt, partiledare Socialdemokraterna i Danmark, statsminister

Harald Børsting, ordförande LO Danmark

Jens Stoltenberg, partiledare Socialdemokraterna i Norge, statsminister

Roar Flåthen, ordförande LO Norge

Jutta Urpilainen, partiledare Socialdemokraterna i Finland, vice statsminister

Lauri Lyly, ordförande SAK/FFC Finland

Jóhanna Sigurðardóttir , partiledare Samfylkingin, Island, statsminister

Camilla Gunell partiordförande Socialdemokraterna Åland
Tord Oscarsson2012-02-02, 15:45  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM