TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Regeringen erkänner i artikeln i Svenska Dagbladet nu också att man fattat beslut om att låta FOI teckna ett avtal med Saudiarabien som konsulter i anslutning till vapenfabriken.


Beslutet togs sommaren 2008 enligt de handlingar som Ekot har tillgång till. FOI:s skulle ge råd till det saudiska försvarsministeriet och agera konsult till de svenska företag som ville bygga den militära anläggningen.


Att beslutet är fattat bekräftas till Svenska Dagbladet av försvarsministerns pressekreterare Michael Östlund.


Kommentar: Nu är det helt klart att det är Alliansen som har helt ansvar för medverkan att bygga vapenfabrik i Saudiarabien.


Tord Oscarsson2012-03-09, 12:28  Permalink
Andra bloggar om:  


Ekot nyss. Samtliga ministrar inklusive Leijonborg var med och fattade beslutet med Reinfeldt som ordförande. Dags för lögnhalsarna att avgå. Det är ju grundlagsbrott att samtliga blankt ljuger för folket.
Det var ingen bra vecka för Reinfeldt det här, det här med Saudi och lögnhärvor där och försök att mörka.

Sen floppade äktenskapet också, som utåt verkade så, ja alltså, en yta av perfektion.
Men så är det allt är inte vad det ser ut att vara och allt som glimmar är inte guld. Ja där ser man.

Sen går oponionen stadigt upp för S också och Kristersson har fått pudla ang varför han inte följer beslut.
Var är Lena Mellin? Raset för M? Nu kan hon ju skriva massor av kritiska granskningar om Fredrik R som omväxling.
Detta innebär alltså att "Tomhylsan" Tolgfors har ljugit. Hur ofta har han ljugit? Ljög han också om vad Juholt sa i Sälen?

Kanske var det Tolgfors, och inte Juholt, som ljög? Då hade jag kanske rätt om vem som ljög, trots att jag i en kommentar på min blogg, påstås vara den enda människan, som uppfattat att Juholt bara hade uttryckt sig lite "drastiskt". Ibland kan man vara stolt över att ha varit ensam, nämligen när det efteråt kommer fram att man hade rätt. Fattas bara det, när det nu börjar komma fram att "Tomhylsan" är en notorisk lögnare. Hur skulle han annars kunna sköta sitt departement?

Tolgfors efterträdde Mikael Odenberg som försvarsminister, sedan Odenberg vägrat genomföra den makalösa avrustning av det svenska försvaret, som Reinfeldt ville ha. Det är kanske dags att granska helikopteraffären, också? (För undvikande av förväxling påpekas att jag inte är identisk med den L F, som ledde räddningsaktionen vid Estonia, med de nu avställda helikoptrarna. Ett liknande räddningsuppdrag hade inte kunnat genomföras idag.)

En spark i skrevet vill jag också ge alla de sossar, som köpte Tolgfors' lögner om Juholt, som hade hållit ett lysande säkerhetspolitiskt anförande i Sälen. Läs mer på min blogg:

http://larsflemstroms.blogg.se/2012/january/vad-sa-juholt-i-salen.html

http://larsflemstroms.blogg.se/2012/january/juholts-sista-misstag.html

http://larsflemstroms.blogg.se/2012/january/hakan-juholt-om-nya-lognanklagelsen-jag-utt.html

På sin blogg har Tolgfors fört märkliga resonemang, i anslutning till helikopteraffären, om att delvis ersätta svensk försvarsindustri med lågprisimport av vapen, som produceras i långa serier. Vad ska då svensk försvarsindustri syssla med? Svaret börjar nu komma fram.

Jag börjar nu se vilken roll Juholt och Ahlin bör ha i en framtida s-regering. Om den ena blir utrikesminister, bör den andre bli försvarsminister.

Den Svenska Regeringen d.v.s. de nya Moderaterna, Centerpartiet, Folkpartiet och Kristdemokraterna har gett tillstånd genom tjugotal olika bulvanföretag att bygga ett 20-tal saudiska vapenfabriker.

Den Svenska Statsminister Fredrick Reinfeldt, den Svenske Försvarsminister Sten Tolgfors, den Svenske Vice Statsminister Jan Björklund och den Svenske Socialminister Göran Hägglund kände redan 2007 till upplägget med ett tjugotal olika bulvanföretaget som den Svenska Alliansregeringen, Försvars-och Utrikesdepartementet har anlitat.

Tvärtemot vad den Svenska Alliansregeringen har sagt eller säger, är det klarlagt att den Svenska Alliansregeringen tillsammans med Försvars-och Utrikesdepartementet har gett tillstånd till myndigheten FOI att ingå avtal genom sina 20-tal olika bulvanföretag tillsammans med saudierna om hjälp med att bygga ett 20-tal olika vapenfabriker.


Det är nu klarlagt att den Svenske Statsminister Fredrik Reinfeldt, den Svenske Försvarsministern Sten Tolgfors och den Svenske Utrikesministern Carl Bildt har ljugit.

Det var bland annat Fredrick Reinfeldt, Sten Tolgfors och Carl Bildt som gav grönt ljus till att Sverige skulle delta i byggandet av ett 20-tal vapenfabriker i Saudiarabien.

Beslutet togs utan att informera Sveriges Riksdag på ett regeringssammanträde den 20 november 2008.

I mötet den 20 november 2008 var bland annat Ordförande Fredrik Reinfeldt, Mats Odell, Lars Leijonborg, Andreas Carlgren, Göran Hägglund, Anders Borg, Cecilia Malmström, Tobias Billström, och Sten Tolgfors med.

FOI:s Generaldirektör Jan-Olof Lind har förnekat allt detta och förnekar fortsatt idag ingående vapenavtal trots att han har ifrågasatts av ett antal olika FOI-medarbetare.

Det är dags att den Svenske Statsminister Fredrick Reinfeldt tar sitt fulla ansvar och avgår med omedelbar verkan.
S egen Jan Nygren hade en annan uppfattning i radio häromdagen. Och S är ju ganska tysta nu och
ligger lågt eftersom man vet att de också haft ett finger i den saudiska syltburken.
Om S ligger lågt beror det troligen på att man har det goda omdömet att inte gå ut med hårda angrepp på regeringen, innan man vet exakt vad som har hänt.

2012 är inte 2005. Det som kanske var rätt då, behöver inte nödvändigtvis vara rätt idag. Dessutom handlar det inte bara om 2005 års, beslut. Utan om de tilläggsbeslut, eller vad man ska kalla dem, som har tagits 2007 och 2010. Dessutom tror jag att det finns något annat i det här, något som har samband med den förre försvarsministern, Mikael Odenbergs, m, plötsliga avgång 2007.

Jag tror att det var något som skulle göras, men som Odenberg motsatte sig. Något som också har samband med Tolgfors' och medias förvrängnin av något som Juholt försöket säga i Sälen i januari i år. Sveriges försvar finns inte längre.

Allt som återstår är en internationell insatsstyrka samt vissa utbildningsresurser för den, samt en uppvisningscirkus för den svenska vapenidustrin.

Jag tror att Odenberg motsatte sig den totala avrustning, som har genomförts efter hans avgång, delvis med stöd av SD, efter det partiets riksdagsinträde.
Vem bloggaren Nemokrati är, vet jag inte. Men om N. har rätt så bekräftar det min misstanke att Sten Tolgfors HAR LAGT NER SVERIGES FÖRSVAR, vilket självfallet är förklaringen till att S T kallas "Tomhylsan" av både yrkesmilitärer och kritiska partikamrater (m).

Det har varit hård kritik mot Tomhylsan ute på de svenska regementena. 700 officerare i Övre Norrland hotas nu av uppsägning, för att de inte passar in i den nya organisationen.

Jag gissar att de är utbildade för att leda värnpliktsarméer vid ett ev. invastionsförsök mot Sverige, och platsar alltså inte i Tomhylsans reklamshow för krigsmaterielindustrin, som numera är "försvarets" huvuduppgift på hemmaplan.

N citerar ur en bok, där det påstås att "man skulle frångå neutralitet, alliansfrihet OCH NATIONELLT FÖRSVAR och i stället..."

http://komigenuva.wordpress.com/2012/03/09/morklaggning-reinfeldt-bortforklarar-bildts-och-ms-farliga-utrikespolitik-med-ekonomiska-skal/

Nu stödjer jag förvisso inte den sovjetinsprirerade omvärldsanalys, som dömer ut allt samarbete med USA och andra demokratier. Och hotet med freden i Mellanöstern och världen heter inte Saudiarabien, utan Iran.

Men ska vi inte ha ett nationellt försvar i Sverige? Kan alla militära hot mot Sverige verkligen vara avvärjda, när det finns en så stor krigsrisk alldeles utanför Europas gränser?

Jag läste en lägesbeskrivning för det svenska försvaret, att detsamma är så svagt, så att polisen är det mest effektiva vi har att komma med i försväg, vid ett eventuellt invasionsförsök mot Sverige. Det är inte vapen (kanoner, flygplan och båtar) som saknas, utan en beredskapsorgansiation som kan bemanna de sofistikerade vapensystemen utan mobiliseringstider på flera månader.

Denna avrustning har kunnat pågå i det tysta, eftersom försvarsdebatten har dominerats av radikalpacifisterna inom v, mp och s vänsterflygel. Även om de har varit obekväma med Sveriges internationella åtaganden i Afganisthan och Libyen så har de inte haft något att invända mot avrustningen av det nationella försvaret i Sverige.

Den oheliga alliansen i försvarsfrågan m - mp - sd? Lite kohandel? Alla är lurade?
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM