TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

vStefan Löfven lockar medelklasskvinnor över 55 år . Förtroendet för Socialdemokraterna har ökat stadigt sedan partiledaren Löfven tog över efter Håkan Julholts avgång.

Kvinnliga 55-plussare från medelklassen med jobb.De svek Håkan Juholt - men har återvänt till Social­demokraterna efter att Stefan Löfven tagit över.
Samtidigt kämpar den nya S-ledaren fortfarande i motvind med de viktiga yngre och välutbildade i storstaden.

- Vi måste tänka att också de yngre framgångsrika i städer ska betrakta oss som ett alternativ, säger Stefan Löfven till Expressen.


I januari, när Håkan Juholt avgick, hade Socialdemokraterna under hans ledning sjunkit till rekordlåga nivåer i opinionen. Från siffror runt 30 procent vid hans tillträde fick partiet 23,9 procent i Demoskops väljarbarometer för januari.


Men efter att Stefan Löfven tog över för nästan tre månader sen har opinionen vänt uppåt igen. I Demoskops aprilmätning fick Socialdemokraterna 34,1 procent - alltså mer än 10 procentenheter mer än när Juholt avgick. Expressen har med hjälp av Demoskop kartlagt vilka väljargrupper det är som har återvänt. Faktum är att han har ökat i alla väljargrupper sedan januari och vunnit ett större förtroende i alla grupperingar.

De har återvänt

Men några grupper utmärker sig. Demoskop pekar ut fem grupper som återvänt till Social­demokraterna om man jämför januarimätningen med april­mätningen:


Väljare över 55 år, från 26 procent till 41 procent.


Kvinnor, från 26 procent till 37 procent.


Förvärvsarbetare, från 21 procent till 34 procent.


Medelinkomst­tagare, från 21 procent till 34 procent.


Boende på mindre ort, från 31 procent till 49 procent.


- Vi har inte byggt någon politik utifrån flera grupper, utan jag är glad ju fler som tycker att social­demokratin är ett bra alternativ, för vi ska vara ett bättre alternativ. Men jag är glad att det är så här. Jag hoppas att fler grupper kommer till. Vi vill vara ett riktigt brett parti, säger Stefan Löfven till Expressen.

Den förvärvsarbetande medelklassen har återvänt, en stor väljargrupp som var viktig för att alliansen skulle vinna valet både 2006 och 2010.Tord Oscarsson2012-04-22, 09:05  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM